Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-06-01 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-06-01

Skiss radhus vid gata

Byggnation av bostadsrättsradhus på Västra Strand i Vaggeryd på gång

Vid sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott den 18 maj beslutades om att sälja fastigheten Trollsländan 1 till företaget GT Väst AB. 31 maj gav också miljö- och byggnämnden bygglov för byggandet.

Fastigheten som är på i sin helhet 3 230 kvadratmeter säljs i sin helhet för 323 000 kronor. VA-anslutningar, m.m. tillkommer.

Intentionen är att bygga totalt 13 radhus i två plan med upplåtelseformen bostadsrätt. Idag är området delvis bebyggt av ett antal parhus i två plan i bostadsrättsform.

– Det är positivt att det blir denna typ av upplåtelseform med bostadsrätter. Det tror jag kan attrahera både barnfamiljer och de som vill lämna sin stora villa för ett mer lättskött boende. Det är också positivt att det blir fullt på denna delen av Västra Strand, där det varit ett hårt tryck på tomter senaste tiden. På denna gamla delen finns det nu bara en tomt kvar, säger Allan Ragnarsson, styrelsen ordförande.

- Vi har fört diskussioner en längre tid med både Mjöbäcksvillan och Vaggeryds kommun. Det känns därför oerhört positivt att nu kommit i mål och ser fram emot ett gott samarbete. Vi tycker att Vaggeryd är mycket intressant, här finns goda exploateringsmöjligheter, med närhet till Jönköping och E4:an. Radhusen byggs på bästa tänkbara läge nära hjortsjön, naturområde och gångavstånd till centrum, säger Royne Karlsson på Göta Tak Väst AB.

Radhus med carport
Fastighetskarta
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-06-01

Sidansvarig:

Alija Bucuk