Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-12-20 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-12-20

Nätverkskablar

Stöd till fiberföreningar i Vaggeryds kommun

I dag beslutade Länsstyrelsen i Jönköpings län om stöden till bredbandsutbyggnaden i länet. Beslutet innebär att fiberföreningarna i Vaggeryds kommun får dela på cirka 60 miljoner kronor.

Behovet av, och intresset för, bredbandsutbyggnad är mycket stort i Jönköpings län. Ett sätt att finansiera utbyggnaden är via medel ur det så kallade Landsbygdsprogrammet 2014-2020. I den här omgången har Länsstyrelsen haft cirka 60 miljoner kronor att dela ut som stöd, och som alltså går till de två fiberföreningarna i Vaggeryds kommun. De ansökningar som inte har beviljats stöd i denna beslutsomgång kommer automatiskt flyttas med till nästa.

– Det känns väldigt bra och positivt att ha fått det här beskedet. Nu är det bara att sätta igång och planera. Vi räknar med att bygget ska starta så fort som möjligt här under våren säger Jim Lejon, ordförande i Östra Fiberföreningen.

– Vi är väldigt nöjda med det här beskedet och det är något som vi aktiv har kämpat för i ett och ett halvt år, säger Bengt Dahlqvist, ordförande i Västra Fiberföreningen.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-12-20

Sidansvarig:

Alija Bucuk