Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-03-03 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-03-03

Vi håller rent

Dags att anmäla sig till Vi Håller Rent!

Vaggeryds kommun deltar årligen i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen.

Plocka upp alla kaffemuggar du hittar på väg till jobbet, gå ut med idrottsklubben på skräpjakt i skogen eller ordna en skräpplockning och knytis med alla barn och deras föräldrar på förskolan. Det är du som bestämmer när, var och hur du genomför skräpplockningen.

Anmälan

Du kan anmäla dig själv, din förskola/skola, idrottsförening eller arbetsplats till "Vi Håller Rent" via Håll Sverige rents webbplats.länk till annan webbplats Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel.

Distribution av materialet

Vi kommer att distribuera allt materialet under vecka 16 och du som deltagare får materialet genom att hämta det på Återvinningscentralen i Vaggeryd. När du/ni har plockat skräpet kan du ta kontakt med Återvinningscentralen som hämtar det (gäller skolor och förskolor).

Observera att skräpet som; glas, metall och brännbart ska sorteras så det kan återvinnas. Vi hämtar inte förskolans/skolans egna grovsopor. De ska lämnas till Återvinningscentralen som vanligt. ”Vi Håller Rent” är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om "Vi Håller Rent", kontakta Marita eller Kristina på Återvinningscentralen, telefon 0370-67 80 46 eller 0370-67 84 94. Det går också bra att mejla till avc@vaggeryd.se

OBS! Sista anmälningsdag för deltagare i Vaggeryds kommun är 2017-03-26.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-03-03

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision