Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-07-15 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2020-07-15

Förslag: Att bo med skogen.

Östra Strand – Vidareutveckling av förslaget "Att bo med skogen"

Under torsdagens sammanträde beslutade kommunstyrelsen att ge uppdrag om vidareutveckling av Östra Strand och förslaget "Att bo med skogen".

Under hösten 2017 fick tre arkitekter i uppdrag att komma med förslag på hur det nya bostadsområdet Östra Strand i norra Vaggeryd skulle kunna utformas. Mellan den 11 oktober – 8 november pågick medborgardialogen, där alla hade möjlighet att lämna synpunkter på de tre arkitektförslagen. De insamlade synpunkterna presenterades för kommunstyrelsen den 6 december.

– Det var ett stort intresse och många lämnade synpunkter i medborgardialogen. Det tycker jag är väldigt roligt och att merparten av dem som lämnat in synpunkter är unga, under 40 år och har framtiden för sig, tycker jag är väldigt positivt, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Under torsdagen beslutade alltså kommunstyrelsen om vidareutveckling av förslaget "Att bo med skogen"

– I och med medborgardialogen fick vi i kommunstyrelsen bra underlag för att fatta beslut. Alla tre förslagen var bra men valet föll tillslut på "Att bo med skogen". Det här är verkligen framtiden att kunna erbjuda ett sånt här bostadsområde och nu ska vi jobba vidare med förslaget, avslutar Gert.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-07-15

Sidansvarig:

Alija Bucuk