Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2018-02-13 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-02-13

Bra Miljöinsats

Ann-Christine Vilsson, Rållan Halilovic Kader, Helena Andersson och Ann-Margret Johansson.

Öppna förskolan vinner Bra Miljöinsats 2017

För sjätte året i rad delar Vaggeryds kommun ut priset Bra Miljöinsats. Det är ett intern miljöpris som går till den verksamhet inom kommunkoncernen som utmärkt sig i det viktiga arbetet för en bättre miljö.

Alla anställda inom Vaggeryds kommun fick fram till den 12 januari 2018 nominera den arbetsplats/enhet som de tyckte utmärkt sig i miljöarbetet under 2017. Därefter valdes fem kandidater ut som de anställda fick rösta på. Efter att rösterna räknats så tilldelades Öppna förskolan 2017 års Bra Miljöinsats.

Vi fick in 18 nomineringar, vilket är väldigt positivt! Det visar på en vilja att göra skillnad när det kommer till miljön i vår kommun. Det var många bra kandidater och vi hade svårt att välja men till slut valde vi fem bidrag. Öppna förskolan fick flest röster, både av anställda inom Vaggeryds kommun men också av juryn, säger Lina Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun.

Motivering

Förskolorna är den inomhusmiljö där våra barn utsätts för de högsta halterna av farliga ämnen. Barn är särskilt utsatta eftersom de växer och utvecklas. Genom att göra aktiva val både när det gäller inredning, leksaker och andra materialval går det att minska kemikaliexponeringen för våra barn och på så sätt minska den dos farliga ämnen som de får i sig varje dag.

Öppna förskolan har vid byggandet av den nya Familjecentralen valt att fokusera på en så kemikalieklok miljö som möjligt. Medvetna val har gjorts vid inköp av möbler, leksaker och inredning för att minska kemikalieexponeringen för små barn och deras föräldrar. Öppna förskolan har även information om konceptet kemikalieklok förskola och vikten av att se över vilka kemikalier som våra barn exponeras för, både på förskolan och hemma. Utöver detta finns även källsortering i besöksköket och ett ”Ge och ta”-koncept för barnkläder där besökande föräldrar kan skänka och hämta kläder till sina barn.

Ni på Öppna förskolan är inte bara fantastiska pedagoger till barnen som besöker er, ni spelar också en viktig roll i kommunens miljöarbete, både genom ert praktiska arbete och som inspiratörer och föredömen som ser miljöfrågan som en naturlig del av Ert arbete!

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-02-13

Sidansvarig:

Alija Bucuk