Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2018-03-16 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-03-16

Earth week - tillsammans för planeten

eee

Lördagen den 24 mars är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över.

Tema: One Planet Life – ett hållbart liv på vår enda planet

Har du någon gång tänkt på hur våra livsstilar lämnar avtryck på jorden? Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens klimatfotavtryck och vår överkonsumtion bidrar till att djur och natur tar stryk. Barn- och utbildningsförvaltningen i Vaggeryds kommun kommer att uppmärksamma detta genom att servera en miljösmart matsedel under vecka 12.

Maten som vi äter påverkar vår omgivning – både på gott och ont. Vi försöker alltid att göra medvetna val och jobbar för att den maten som vi serverar ska vara så hållbar som möjlig. Under Earth Hour-veckan försöker vi lyfta det ännu mer på våra skolor och förskolor. I den matsedeln som vi tagit fram försöker vi utgå ifrån några av våra nationella miljökvalitetsmål som är särskilt kopplat till matkonsumtion – såsom begränsad klimatpåverkan, giftfri miljö och hav i balans, säger Therese Lundell, kostchef i Vaggeryds kommun.

Lämna ditt miljölöfte

Förutom att servera miljösmart mat på våra förskolor och skolor kommer Earth Hour att uppmärksammas i miljöhörnorna på biblioteken i Vaggeryd och Skillingaryd.

Varje år försöker vi uppmärksamma Earth Hour på något sätt. Förutom att jobba med en miljösmart matsedel kommer vi även lyfta det i miljöhörnorna. Det kommer att finnas information om Earth Hour och man kommer kunna hänga upp sitt miljölöfte. Då är man med och tävlar om fina priser, säger Lina Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-03-16

Sidansvarig:

Alija Bucuk