Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2018-09-20 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-09-20

Illustration elbil.

Provkör segways, elcyklar eller el- och gasbilar

GreenCharge Roadshow gör den 20 september ett stopp i Vaggeryds kommun för att sprida information om och ge svar på frågor om elfordon och hur en framtida infrastruktur för elfordon kan se ut.

Mellan kl 11.00 och 13.00 bjuds allmänheten in för att provkörning av el- och gasbilar, seg-ways och elcyklar utanför Skillingehus, Skillingaryd. Det kommer också finnas möjlighet att ställa frågor om den kommunala utvecklingen av elfordon och laddplatser i kommunen.

Klockan 11 är det invigning av laddstolparna utanför kommunhuset och VEAB bjuder på kaffe och tårta.

Välkomna!

Information om projektet

Sedan hösten 2015 är Vaggeryds kommun anslutna till projektet ”Green Charge 2”. Det är ett forsknings-, utvecklings- och demonstrationsprojekt som pågått i Småland, Blekinge, Öland och nordöstra Skåne sedan hösten 2011. Genom att delta i projektet stödjer vi aktivt och verkar för att uppnå målet om en regionalt fossiloberoende fordonsflotta till 2030 och eftersträvar att vara helt fossilfria senast 2020. Green Charge 2 avslutas under 2018 och en stafettpinne för kommunens fortsatta arbete kommer att lämnas över från projektledningen för Green Charge till Vaggeryds kommun.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-09-20

Sidansvarig:

Alija Bucuk