Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Publicerad: 2018-11-16

Gustav Gärskog och Emma Persson driver Häradsköps gård.

Gustav Gärskog och Emma Persson driver Häradsköps gård.

Grattis Emma och Gustav - vinnare av Miljövårdspriset 2018

Årets miljövårdspris tilldelas Emma Persson och Gustav Gärskog för sin verksamhet som ekologiska lantbrukare med inriktning på mjölk och nötkött.

Juryns motivering

Emma och Gustav driver Häradsköps gård med inriktning på ekologisk produktion av mjölk och nötkött. Häradsköps gård är sedan 2010 KRAV-certifierad, vilket innebär att inga kemiska medel används, varken i foder till djuren eller på åkrarna. Djuren får foder som i huvudsak är producerat på gården och inga läkemedel används i förebyggande syfte.

Häradsköps gård är viktiga inspiratörer och informationsspridare, bland annat genom gårdsbutiken i Häradsköp där det förutom egna produkter, även säljs andra lokala livsmedel och produkter, vilket bidrar till att gynna det småskaliga och närproducerade. Sedan några år tillbaka har Häradsköps gård haft kosläpp, det ger både unga och gamla möjlighet att besöka gården och komma närmare djur och natur. Emma och Gustav är genom sitt arbete goda ambassadörer för kommunen och bidrar till att uppnå miljökvalitetsmålen ”Ett rikt växt- och djurliv”, ”Ett rikt odlingslandskap” och ”Giftfri miljö”.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-11-16

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision