Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2018-11-16 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-11-16

Gustav Gärskog och Emma Persson driver Häradsköps gård.

Gustav Gärskog och Emma Persson driver Häradsköps gård.

Grattis Emma och Gustav - vinnare av Miljövårdspriset 2018

Årets miljövårdspris tilldelas Emma Persson och Gustav Gärskog för sin verksamhet som ekologiska lantbrukare med inriktning på mjölk och nötkött.

Juryns motivering

Emma och Gustav driver Häradsköps gård med inriktning på ekologisk produktion av mjölk och nötkött. Häradsköps gård är sedan 2010 KRAV-certifierad, vilket innebär att inga kemiska medel används, varken i foder till djuren eller på åkrarna. Djuren får foder som i huvudsak är producerat på gården och inga läkemedel används i förebyggande syfte.

Häradsköps gård är viktiga inspiratörer och informationsspridare, bland annat genom gårdsbutiken i Häradsköp där det förutom egna produkter, även säljs andra lokala livsmedel och produkter, vilket bidrar till att gynna det småskaliga och närproducerade. Sedan några år tillbaka har Häradsköps gård haft kosläpp, det ger både unga och gamla möjlighet att besöka gården och komma närmare djur och natur. Emma och Gustav är genom sitt arbete goda ambassadörer för kommunen och bidrar till att uppnå miljökvalitetsmålen ”Ett rikt växt- och djurliv”, ”Ett rikt odlingslandskap” och ”Giftfri miljö”.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-11-16

Sidansvarig:

Alija Bucuk