Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2018-11-28 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-11-28

P O Toftgård inviger torget i Vaggeryd

Invigning på torget i Vaggeryd

Torsdagen den 22 november invigde P O Toftgård, som avgående ordförande i tekniska utskottet, torget i Vaggeryd i samband med att handeln hade kvällsöppet. Torget är inte helt färdigt utan vissa arbeten återstår att färdigställa.

Med utgångspunkt från den idékatalog för centrumutveckling som kommunstyrelsen antog 2013-04-10 har tekniska kontoret i fyra etapper arbetat med att bygga om utemiljön i centrala Vaggeryd. Målet har varit att i idékatalogens anda ge förutsättningar för ett centrum som är en naturlig mötesplats för människorna i Vaggeryd, En plats med färre fordon, men med fler aktiviteter och handel. En plats som är trygg och trivsam, och där man gärna stannar en stund extra.

Arbetet har föregåtts av samtal vid flera olika tillfällen mellan tekniska utskottet, kommunstyrelsen, handlare och fastighetsägare i centrala Vaggeryd. Utifrån politiska beslut med planer och skisser har arbetet färdigställts. Första etappen med Järnvägsgatan färdigställdes 2016. Etapp 2 med cykelvägen längs Storgatan förbi Järnvägsgatan och Stationsvägen mot järnvägsövergången gjordes klart året efter. Östergatan gjordes iordning som etapp 3. Fler parkeringsplatser har anlagts intill Nådastigen och Stationsgatan. 

Förslag på utformning av Vaggeryds torg.

Klicka för större bild.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-11-28

Sidansvarig:

Hans Göransson