Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Publicerad: 2019-08-26

Therese Holmbom, Anna-Karin Näreby, Lena Levin och Maria Randow. Saknas på bilden gör Johanna Edlund som också är klimatkämpe.

Snart startar klimatkämparna sin resa

Här är Vaggeryds kommuns klimatkämpar som under ett år registrerar sina koldioxidavtryck i en mobilapp.

Att vara Klimatkämpe i Vaggeryds kommun innebär att deltagarna i projektet med stöd av en mobilapp gör en kartläggning av sina nuvarande koldioxidutsläpp. Under ett år kommer de i fysiska workshops och videomöten få stöd och råd i hur de kan minska sina koldioxidutsläpp. I september 2020 är det återigen dags att mäta koldioxidutsläpp för att se vilken förändring som har uppnåtts.

- Jag är intresserad av det man jag hör och ser om klimatet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, säger Maria Randow.

- Det känns jättespännande. Jag vill ha kunskap som jag kan sprida vidare. Ska bli roligt att se vad jag kan förbättra, säger Lena Lewin.

Start i september 2019

Projektet startar under klimatveckan 2019 med en kick-off den 4 september för alla deltagare i länet. Klimatkämparna delar sina resultat, insikter och svårigheter med övriga medborgare på en digital plattform. Ett avslutande seminarium hålls med alla klimatkämpar under Klimatveckan 2020.              

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-08-26

Sidansvarig:

Johan Lundell

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision