Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Publicerad: 2019-11-04

Klättersträllning, Strömfallet i Vaggeryd

Dags för invigning av den vattennära mötesplatsen "Strömfallet"

Tisdagen den 29 oktober kl. 11:00 inviger Tekniska nämnden den andra unika vattennära mötesplatsen mellan Skillingaryd och Vaggeryd. Den här gången handlar det om Strömfallet på Södra Park i Vaggeryd. Vi välkomnar allmänheten till invigningen!

Strömfallet är en del i det pågående arbetet med att ta fram vattennära mötesplatser utmed Lagan i Vaggeryds kommun. Platsen som öppnades upp för besökare under sommaren har skapats med hänsyn till både människor, djur och natur. Den erbjuder rekreation, friluftsliv, lek och flera olika ekotjänster som till exempel odling av kryddor, livsmiljöer för djur och välbefinnande för besökare.

Strömfallet är den andra vattennära mötesplatsen som vi inviger i år. Den första invigdes undet våren längs med Fågelforsleden i Skillingaryd och togs fram i samarbete mellan Vaggeryds kommun, olika föreningar och företag.
Även Strömfallet är resultat av ett samarbete. Denna gång mellan tekniska kontoret, gatu- och parkenheten samt kommunledningskontoret.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-11-04

Sidansvarig:

Linda Viskic

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision