Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-07-15 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Liten flicka visar en groda på fingret.

Miljötips oktober – #Blimålmedveten

Globala målen och Agenda 2030 är den mest ambitiösa överenskommelsen för hållbar utveckling som världens ledare någonsin antagit.

I begreppet hållbar utveckling integreras de tre dimensionerna av hållbarhet: social, ekonomisk och miljömässig. Med Globala målen har världens ledare förbundit sig till att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen.

Har världen blivit bättre?

Det beror på vem du frågar och vad du väljer att jämföra med. Vissa skulle svara att världen aldrig varit bättre; allt fler människor kan läsa och skriva, andelen fattiga minskar, fler människor har tillgång till rent vatten och livslängden ökar i så gott som hela världen.

Andra skulle säga att världen aldrig varit så orät­tvis som nu; att skillnaderna mellan de fattigaste och de rikaste ökar, att utvecklingen på klimatområdet fortfarande går åt fel håll och att krig och konflikter skakar vår värld.

Vad kan du göra för att bidra till de globala målen?

Visst kan det vara svårt att veta hur vi som individer kan bidra till en bättre framtid? Men alla kan göra något, och just du behövs för att Globala målen ska bli verklighet!

Ta reda på vilka mål ditt hjärta klappar lite extra för och få en personlig att-göra-lista med saker som du kan göra för att hjälpa till. Gör testet via länken nedan.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Lina Larsson