Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-04-09

Barn plockar skräp.

Fler än 1500 anmälda till årets Skräpplockardagar i Vaggeryds kommun

Intresset är stort för att delta i Skräpplockardagarna, barnens stora kampanj mot nedskräpning. Fler än 1500 har anmält sig - de flesta barn i förskola och skola.

Skräpplockardagarna anordnas av Håll Sverige Rent i samarbete med kommuner runt om i hela Sverige. Det är en viktigt insats för att förebygga och minska nedskräpningen i Vaggeryds kommun. Alla kan deltaga men Skräpplockardagarna har ett särskilt fokus på barn och unga i förskolor, skolor samt föreningar med barn- och ungdomsverksamhet.

Särskild skräpplockarvecka

Vaggeryds kommun är med och stöttar skolor, förskolor, föreningar och privata initiativ som vill göra en insats i sin närmiljö. 13-19 april (vecka 16) är den veckan som vi i Vaggeryds kommun valt att samordna deltagandet på. Det går givetvis att plocka skräp även andra veckor under hela året men vi koncentrerar oss på vecka 16.

Det är jätteroligt med det stora intresset och vi är glada över det stora miljöengagemanget. Att det är så många barn och unga som är med är särskilt kul. De går före och visar att alla kan göra skillnad, säger Lina Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun.

Vi har också andra kommunala verksamheter, föreningar, företag och privatpersoner som valt att engagera sig. Bland annat kommer de ha en särskild skräpplockardag den 18 april på Torsbo i Vaggeryd, avslutar Lina.

Frågor

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att vända dig till:
Lina Larsson, miljöstrateg
E-post: lina.larsson@vaggeryd.se
Telefonnummer: 0370-67 80 11

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-04-09

Sidansvarig:

Alija Bucuk