Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Visionsbild Götarps hage

Nya bostäder i Vaggeryd

Vaggeryds kommun växer och fler bostäder kommer att byggas. Markanvisningar har tilldelats för byggnation av hyres- och bostadsrätter på Götarps hage.

Götarps hage är ett nytt litet villaområde beläget 1,5 kilometer söder om Vaggeryds centrum. På Götarps hage sålde kommunen 2019 sju villatomter för nybyggnation till privatpersoner. Nu har företaget Categi tilldelats markanvisning på Götarps hage för 42 st nya bostäder, både hyres- och bostadsrätter ska byggas.

– Vi tycker Vaggeryds kommun är en spännande kommun och har de tillväxtmöjligheter vi söker. Categi började utveckla bostäder redan 2015 i kommunen och har fortsatt sedan dess. Att få vara med och skapa nya platser och hem där människor kan leva och bo känns oerhört roligt, säger Royne Carlberg, bostadsutvecklare, Categi.

Husen på området ska vara energieffektiva byggnader som samtidigt är hållbara och välplanerade med trä i stomme och fasad. Aktörernas vision är att med ett långsiktigt och attraktivt boende i ”hagen” skapa en samvaro för de boende som smittar av sig långt vidare in i grannskapet och berikar hela området.

– Förslagets grundidéer innefattar återskapande av det variationsrika naturlandskapets kvalitéer, likväl som en blandning av upplåtelseform och boendeform. Detta tror vi stärker sociala, ekonomiska och miljömässiga värden, vilket alltid är utgångpunkten för bra bostadsområden. De mest hållbara miljöerna är de som är omtyckta, säger Marin Bergqvist, arkitekt SAR/MSA, vid Arkitekterna Krook och Tjäder.

Categi och Krook och Tjäder arbetar nu tillsammans för att ta projektet vidare.

– Målet är att få bygglov klart före sommaren och går allt enligt planering kommer man kunna boka sig redan till tidig höst. Byggstart planeras i oktober och inflyttning av de sista bostäderna till slutet av 2022, säger Royne Carlberg.

Om Götarps hage

Götarps hage är naturnära beläget intill Lagans vattendrag. Längs med Lagan går en naturskön stig som sträcker sig från Skillingaryd och Vaggeryd, där kommun och föreningar de senaste åren jobbat med att tillgängliggöra områden för att göra vattendraget mer attraktivt för både människor, växter och djur.

Visionsbild vy
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell