Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2021-03-23 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Barn plockar skräp.

Dags att anmäla sig till årets Skräpplockardagar i Vaggeryds kommun

Intresset brukar vara stort för att delta i Skräpplockardagarna, barnens stora kampanj mot nedskräpning. Förra året var det fler än 1500 som anmälde sig – kan vi bli fler i år?

Skräpplockardagarna anordnas av Håll Sverige Rent i samarbete med kommuner runt om i hela Sverige. Det är en viktig insats för att förebygga och minska nedskräpningen i Vaggeryds kommun. Alla kan delta men Skräpplockardagarna har ett särskilt fokus på barn och unga i förskolor, skolor samt föreningar med barn- och ungdomsverksamhet.

Särskild skräpplockarvecka

Vaggeryds kommun är med och stöttar skolor, förskolor, föreningar och privata initiativ som vill göra en insats i sin närmiljö. Mellan 19-23 april (vecka 16) fokuserar vi lite extra på skräpplockning i Vaggeryds kommun. Det går givetvis att plocka skräp även andra veckor!

– Vi hoppas på ännu fler deltagare i år och också att fler vuxna plockar upp skräp de ser. Om alla håller sitt närområde fritt från skräp så har vi kommit långt, säger Lina Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun.

För andra året i rad så har vi ett fint initiativ från boende på Torsbo som anordnar en egen skräpplockardag den 17 april mellan kl 09.00 - 12.00.

– Fler sådana initiativ är välkomna! säger Lina.

Frågor

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att vända dig till:
Lina Larsson, miljöstrateg
E-post: lina.larsson@vaggeryd.se
Telefonnummer: 0370-67 80 11

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell