Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

På marknadsdagen Waggerydsdagen 2019 presenterade kommunen arbetet med att minska matsvinnet.

På marknadsdagen Waggerydsdagen 2019 presenterade kommunen arbetet med att minska matsvinnet.

Hedersomnämnade för arbete med att minska matsvinnet

Vaggeryds kommun har utsetts till en av finalisterna till att vinna länets Klimatpris 2021 för arbetet med att minska matsvinnet.

Klimatpriset delas ut årligen av Klimatrådet till någon som bidragit till visionen om ett Klimatsmart plusenergilän samt gjort en insats som är ett gott exempel för andra och som kan spridas till andra verksamheter. På klimatkonferensen den 22 oktober presenterades årets pristagare: Fagerhults belysnig.

Hedersomnämnande till Vaggeryds kommun

Vaggeryds kommun tog emot ett hedersomnämnande:

"Genom att ta ett helhetsgrepp om matsvinnet i kommunens verksamheter, visar Vaggeryds kommun hur en liten kommun kan göra ett stort avtryck i en global fråga. Vaggeryds kommun matsvinnsarbete är strategiskt, välutvecklat och engagerande - både för förskolebarn, pedagoger, måltidspersonal och även kommunens invånare. Vaggeryds kommuns modell för matsvinnsarbete kan med framgång spridas till andra kommuner och verksamheter för att minska matsvinnet."

- Det är jätteroligt att vi är finalister till Klimatpriset 2021 tillsammans med många andra bra klimatarbeten, säger Lina Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun.

I Vaggeryds kommuns miljöprogram finns ett mål om att minska matsvinnet med 20 % mellan 2018 till 2021, ett mål som redan har uppnåtts. Arbetet med att minska matsvinnen finns även med i de 17 globala hållbarhetsmålen där mål 12 hållbar konsumtion och produktion har ett delmål om att minska matsvinnet.

- Nu satsar vi vidare och har föreslagit att nästa mål ska vara att minska matsvinnet med 40 % mellan 2018 och 2025, fortsätter Therese.

Så arbetar vi med att minska matsvinnet

För mer information om hur Vaggeryds kommun arbetar med att minska matsvinnet kan du besöka

Kontakt

För frågor om klimatpriset eller kommunens arbete med att minska matsvinnet kan du kontakta:

Therese Lundell, kostchef, 0370-678594

Lina Larsson, miljöstrateg, 0370-678011

Klimatpriset

Mer om klimatpriset och övriga nominerade hittar du här:

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell