Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Torget i Vaggeryd fullt med folk

Inspirationsresa för företagare till Habo och Falköping

Följ med på vår inspirationsresa med fokus på samhällskärnor, nya köpbeteende, för nätverkande och erfarenhetsutbyte.

Observera! Denna aktivitet har redan varit. Om fler aktiviteter är på gång går de att hitta i sidomenyn.

Tisdagen den 24 september 2019 utgår vi kl. 8 med buss från Gislaved och åker sedan via Anderstorp, Gnosjö, Skillingaryd, Vaggeryd för att sedan åka till Habo och Falköping.

I Habo blir vi välkomnade av Monika Raske, näringslivsansvarig på kommunen. Linda Tubbin, Habos plan- och exploateringschef berättar om Habos centrumutvecklingsplan. Upplev Habo handel med Thomas Lund som är Habos kultur- och fritidschef tillsammans med Habos handlare.

I Falköping börjar vi med lunch på Asian Wok, sedan tar Erik Wass, fastighetsägare, med oss på en vandring i stadskärnan. Vi fortsätter bort till Vilhelsmro Gårdscafé där Magnus Sundén, näringslivschef i Falköpings Kommun, Woori Gennemark, näringslivsutvecklare i Falköpings Kommun, Erik Wass, Alma Ohlin, ansvarig näringspolitik på Fastighetsägarna med flera berättar om hur Falköpings kommun aktivt jobbar med att utveckla kommunens handel. Ett arbete som sker i ett nära samarbete med lokala fastighetsägare och handlare från olika delar av kommunen.

Vi räknar med att åka från Falköping kl. 16.15 och vara tillbaka i Gislaved runt kl. 19 samma dag.

För mer information om resan, kontakta Anne-Lie Lokko, projektledare på telefon: 070- 837 13 23.

Sista anmälningsdag tisdagen den 11 september.

Bussen har plats för 30 deltagare. Det går bara att anmäla en person åt gången.

För dig som är företagare, driver butik, café, restaurang, hotell, bensinmack, lantställe, frisersalong, fastighetsägare eller arbetar i näringslivsbolag eller kommun med centrumutveckling i Vaggeryd, Gislaved eller Gnosjö kommun!

Folkuniversitetet driver på uppdrag av handelsföreningar i Leader Västra Småland en förstudie. Leader är en metod för att utveckla en bygd utifrån lokala förutsättningar både på landsbygden och i staden. Uppdraget är att se hur handeln och samhällsutvecklingen i Gnosjö, Gislaved och Vaggeryd behöver anpassas efter nya köpbeteenden och nya sätt att använda samhällskärnorna.

Anmälan till inspirationsresa

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-03-04

Sidansvarig:

Simone Kamm