Logotyp Länk till startsidan för Fenix

Kontakt

  • Fenix kultur- och kunskapscentrum
    Box 180, 567 24 Vaggeryd
    fenix@vaggeryd.se
    0393-67 87 00

Ställ en fråga




2020-04-17 Information om studenten 2020

Det är många som har frågor kring studenten och med tanke på det läge som råder i samhället just nu, kommer vi inte att kunna ha en vanlig student. Vårt mål är att studenten ska genomföras 12 juni, men vi kan i dagsläget inte ge besked om några exakta former för hur dagen kommer att genomföras, eftersom det beror på hur läget ser ut just då.

Utifrån de förutsättningar som råder just nu (med bl a begränsat antal individer som får samlas) kommer vi inte att kunna ha samling i kyrkan som brukligt och inte heller det traditionsenliga utspringet på baksidan. Vi tittar som bäst på andra lösningar och vi har goda förhoppningar om att kunna samla alla elever klassvis och ha någon form av utspring, fast organiserat på ett annat sätt. Det är fortfarande två månader kvar och mycket hinner hända under den tiden, vi arbetar för att hitta en så bra lösning som möjligt för alla studenter.

Vi återkommer med mer exakt information längre fram

2020-03-26 Brev till elever och vårdnadshavare

Till alla elever på Fenix

Nu har det gått en vecka med distansundervisning. Vi ser att ni elever har tagit er an den här utmaningen på ett fantastiskt sätt. Vi är stolta över ert engagemang. När vi går runt på skolan så är det en annorlunda syn som möter oss, tomma klassrum, men lärare som undervisar för fullt via its learning och TEAMS.

Vi vet i dagsläget inte hur länge distansundervisningen kommer att hålla på. När vi vet något så kommer vi att meddela det till er. Även om vi ser att mycket fungerar bra, vill vi ändå påminna om några saker.

Ditt schema gäller som vanligt, d.v.s. du förväntas finnas vid datorn när din lektion börjar. Läraren kommer att på olika sätt kontrollera att du är närvarande i början, under och i slutet av lektionen. Är du inte det kan du få ogiltig frånvaro. Är du sjuk ska du frånvaroanmäla dig som vanligt.

Skulle du ha glömt dator eller böcker i skolan så är du välkommen att hämta dem efter kontakt med din mentor. Har du problem med din dator hemma så kontaktar du vår IT-pedagog, Magnus Ekström. Har du problem med internet-uppkoppling hemma så kontakta din mentor så tittar vi på olika lösningar. Många lärare använder sig av TEAMS och Its learning. Vi vet att its learning laggar lite, men de som äger programvaran håller på att uppdatera. Vi hoppas att det snart ska fungera bättre.

Som flera av er säkert har hört så är alla NP inställda. Det innebär att alla lärare får sätta betyg på det underlag de har från respektive kurs samt det som visas under resterande del av terminen. Se därför till att visa ordentligt vad du kan. Fjärrundervisning betyder också att vi måste tänka i nya banor. Du kommer att få visa dina kunskaper på andra sätt än vanligt.

När det gäller praktiska moment som är nödvändiga i en del kurser så håller vi på att titta på lösningar för det. Vi kommer att återkomma med information om det är vi vet mer.

Lite tips till dig som elev när du studerar hemifrån: Förbered dig inför lektionen på ett sätt som passar dig. Ät gärna frukost innan. Sätt dig bekvämt så att du orkar en hel lektion. Rör på dig när det blir paus.

Hälsningar

Anders och Karin

Rektorer

ll

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2020-04-17

Sidansvarig:

Magnus Ekström

Kontakt

Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon: 0393-67 87 13

E-post: fenix@vaggeryd.se

Vaggeryds kommuns logotyp

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.

Visionen för Vaggeryds kommun:

Här ger vi plats för att göra skillnad.

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision