Logotyp Länk till startsidan för Fenix

Kontakt

  • Fenix kultur- och kunskapscentrum
    Box 180, 567 24 Vaggeryd
    fenix@vaggeryd.se
    0393-67 87 00

Ställ en fråga




Publicerad: 2019-11-05

Öppet hus på Lärvux

Under höstlovet hade Lärvux på Fenix öppet hus, där besökare fick en inblick i verksamheten. Förutom hypermodern VR-teknik bjöds på hemlagade smakprov, konst och information om utbildningen.

Lärvux- särskild utbildning för vuxna, är en av alla viktiga pusselbitar i Fenix Kultur och Kunskapscentrum. Här har man som vuxen med intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada möjlighet att gå kurser i de flesta grundskoleämnen eller delar av dem. Det kan handla om alltifrån samspel och kommunikation, digital kommunikation eller att läsa och skriva.

Eleverna fick visa vad de arbetade med just nu. De visade upp sina konstverk där man jobbat med temat kontraster. Smakprov från hem och konsumentkunskap serverades, och man passade även på att visa upp projektet Vingrot. Ett projekt där man använder modern digital teknik i form av virtuell verklighet för att visa upp lokalhistoriska inslag. Eleverna på lärvux arbetar med att själva visa upp lokal historia som de kommer filma och förmedla i en virtuell verklighet. Detta får vi förhoppningsvis läsa mer om när projektet kommit längre.

Läs mer om lärvux här

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2019-11-05

Sidansvarig:

Magnus Ekström

Kontakt

Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon: 0393-67 87 13

E-post: fenix@vaggeryd.se

Vaggeryds kommuns logotyp

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.

Visionen för Vaggeryds kommun:

Här ger vi plats för att göra skillnad.

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision