Logotyp Länk till startsidan för Fenix

Kontakt

  • Fenix kultur- och kunskapscentrum
    Box 180, 567 24 Vaggeryd
    fenix@vaggeryd.se
    0393-67 87 00

Ställ en fråga
Studenten 2020

Fredag den 12 juni tar eleverna på Fenix gymnasium studenten. Två anhöriga per student kan närvara och utspringet kommer livesändas för de som inte kan vara på plats. Studenter och skolledningen har tillsammans planerat för att skapa förutsättningar för en fin och minnesvärd dag.

Studentexamen kommer i år att ske klassvis, eller i mindre grupper, på Fenix gymnasium i Vaggeryd. Skolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och därför kommer inga gemensamma samlingar med fler än 50 personer att genomföras. Under rådande omständigheter förutsätter skolan också att den som har förkylningssymptom eller tillhör en riskgrupp stannar hemma.

Utspringet

Utspringet sker enligt tradition via altanen som vätter ut mot sjön. Enligt Folkhälsomyndighetens direktiv samt på rekommendation från polis och smittskyddsläkare kan endast två anhöriga per student närvara vid utspringet. Varje student kommer att få två biljetter var. Biljetterna kommer att kontrolleras vid insläppet, så det är viktigt att anhöriga har med sig dessa.

Anhöriga möter upp på sjösidan efter utspringet. För den som inte har möjlighet att närvara, kommer skolan att livesända alla utspring via Fenix Facebooksida.

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer måste området på baksidan lämnas snarast efter utspringet. Anhöriga får inte hänga blommor, presenter, flaskor och dylikt runt halsen på andra studenter än sin egen.

– Årets studentexamen kommer att bli annorlunda jämfört med tidigare. Vi vet att många har sett fram emot den här dagen i flera år och nu finns tyvärr inte möjligheten att genomföra ett firande på det sätt som vi brukar. Det är viktigt att vi kan hålla tidsschemat för dagen och att antalet anhöriga per student respekteras. Tillsammans kan vi göra studentdagen till en fin och minnesvärd dag, säger rektorerna Karin Jakobson och Anders Crona.

Schema för utspring

Klass/grupp

Utspring

Insläpp anhöriga

SA/EK.

10.00

9.30

EE/IN/IMI

11.00

10.30

TE

12.00

11.30

BF/HA/gysär/VO

13.00

12.30

NA

14.00

13.30

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-06-12

Sidansvarig:

Magnus Ekström

Kontakt

Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon: 0393-67 87 13

E-post: fenix@vaggeryd.se

Vaggeryds kommuns logotyp

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.

Visionen för Vaggeryds kommun:

Här ger vi plats för att göra skillnad.

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision