Logotyp Länk till startsidan för Fenix

Kontakt

 • Fenix kultur- och kunskapscentrum
  Box 180, 567 24 Vaggeryd
  fenix@vaggeryd.se
  0393-67 87 00

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-12-04

Distansundervisning på Fenix

Den 3/12 har regeringen åter gått ut med en rekommendation om att bedriva undervisning på distans på alla gymnasieskolor. Med anledning av det har vår förvaltning tagit beslutet att hörsamma detta. Fr.o.m. måndagen den 7/12 kommer därför undervisning för gymnasiet och komvux att bedrivas på distans. Denna restriktion gäller t.o.m 6/1 2021.

Till skillnad från förra gången vi hade fjärrundervisning så finns det nu vissa undantag från fjärrundervisningen och det är:

 • praktiska moment i en kurs
 • nationella prov
 • elever som går på introduktionsprogrammen IMS och IMA(IMI)
 • Gymnasiesärskolan och Lärvux

Eleverna kommer under fredagen att få information av rektor och undervisande lärare. Undervisningen kommer till största del att ske över TEAMS men också över vår lärplattform, It´s learning. Eleverna förväntas sköta sina studier hemifrån, enligt gällande schema. T.ex. står det svenska på schemat kl 8.20-11.00 så förväntas eleven arbeta med sina svenskuppgifter under den tiden. Undervisande lärare kommer då också att finnas tillgänglig digitalt. Givetvis går det att kontakta lärarna under hela skoldagen. Lärarna har sina lektioner som vanligt i skolan.

Elever som är sjuka ska sjukanmäla sig som vanligt för att undervisande lärare ska veta att den eleven inte finns tillgänglig för undervisning digitalt under dagen. Eleverna ska vara uppkopplade i god tid och vara synliga. Vi vet av erfarenhet att det är lättare att studera om man följer sina vanliga rutiner (klä på sig, äta frukost, sitt på ett bra ställe m.m.).

Om någon elev har glömt någon bok i skolan så går det bra att hämta böcker eller annat material. Däremot ska eleverna inte vistas i skolan någon längre tid.

Vi vill poängtera att skolan INTE är stängd, utan undervisningen sker på annat sätt. Alla elever förväntas arbeta med hjälp av digitala instruktioner.

Vid frågor kontakta mentor eller skolledningen.

MVH

Anders Crona och Karin Jakobson

Rektor

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-12-04

Sidansvarig:

Magnus Ekström

Kontakt

Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon: 0393-67 87 13

E-post: fenix@vaggeryd.se

Vaggeryds kommuns logotyp

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.

Visionen för Vaggeryds kommun:

Här ger vi plats för att göra skillnad.

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision