Logotyp Länk till startsidan för Fenix

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2022-05-03 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Studenten 2022

Tiden på Fenix går mot sitt slut. Alla vi som arbetar på skolan vill tacka dig som elev och dig som förälder för den fina tid som vi haft tillsammans.

Till föräldrar och elever i avgångsklasserna vid Fenix Kultur- och Kunskapscentrum

Efter två år med pandemi så känns det extra bra att kunna bjuda in till en student där vi inte behöver ta hänsyn till så många restriktioner. Studentdagen är fredagen den 17/6 i Vaggeryd. Dagen kommer att börja för eleverna kl. 08.45 med samling i Linnarebäcksparken för att gemensamt gå till Fenix. Därefter kommer skolan ha olika aktiviteter för eleverna fram till kl. 13.00 då det traditionella utspringet kommer att ske på sjösidan av skolan. I år finns inga restriktioner kring hur många som får komma och titta, men vi uppmanar alla att ändå hålla avstånd.

Från regionen ser man att det är många 18-åringar som inte har tagit sin tredje spruta. Det finns en viss oro för en ökad smittspridning nu innan sommaren och därför uppmanar de alla studenter att vaccinera sig så att ingen ska behöva vara hemma i covid på studentdagen.

Alla elever har via Fenix fått tillgång till en dator. När du slutar skolan får du möjlighet att köpa ut din dator till en mindre summa pengar. Detsamma gäller dig som haft en grafritare. Mer information kommer om priser kommer innan sommaren.

Vår upplevelse är att alkoholkonsumtionen i samband med studentavslutningen är problematisk. På Fenix har det under senare år blivit ett problem med festande på sjösidan av huvudbyggnaden. Hittills har detta lett till nedskräpning samt skadegörelse på skolan och närliggande förskola, vilket är tråkigt för alla. Vi vädjar till alla att inte skräpa ner och förstöra. Vi hoppas därför att vi kan hjälpas åt och att ni kan föra en dialog i hemmet kring problematiken, för att studentdagen ska bli så bra som möjligt för oss alla.

Anders Crona, Rektor

Karin Jakobson, Rektor

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Magnus Ekström

Kontakt

Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon: 0370-67 80 00 (Vaggeryds kommuns växel)

E-post: fenix@vaggeryd.se

Vaggeryds kommuns logotyp

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.

Visionen för Vaggeryds kommun:

Här ger vi plats för att göra skillnad.

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision