Logotyp Länk till startsidan för Fenix

Kontakt

  • Fenix kultur- och kunskapscentrum
    Box 180, 567 24 Vaggeryd
    fenix@vaggeryd.se
    0393-67 87 00

Ställ en fråga
Schema

Två lektioner om dagen

Under en skoldag på Fenix har du alltid två obligatoriska pass på schemat. Dessa två lektioner är schemalagda utefter ditt val av program, inriktning, profilering och valbara kurser. Närvaron är särskild viktig då syftet är att utnyttja lärarresurser och undervisningstillfällen på bästa möjliga sätt. Under resterande tid av dagen finns utrymme för tillval, studierum eller eget arbete - du själv avgör!

Studiepassen

Under minst ett tillfälle i veckan, har du möjlighet att ta dig an en extra utmaning i din utbildning eller arbeta mer med ämnen du vill känna dig säkrare på. Självklart finns alltid de lärare du behöver tillgängliga och redo att kunna hjälpa dig i ditt arbete. Under dessa pass har du också möjlighet att ta del av föreningsliv, kulturaktiviteter såsom körsång, teater och dans eller varför inte ett träningspass på vårt välutrustade elevgym?

Demokratitid

Varje måndag mellan 12-13 har alla elever demokratitid. Då har du tid och möjlighet att engagera dig i olika grupper eller föreningar exempelvis Fenixrådet. Vissa veckor träffas klassen och andra veckor har vi aktiviteter för alla elever.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-08-28

Sidansvarig:

Magnus Ekström

Kontakt

Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon: 0393-67 87 13

E-post: fenix@vaggeryd.se

Vaggeryds kommuns logotyp

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.

Visionen för Vaggeryds kommun:

Här ger vi plats för att göra skillnad.

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision