Logotyp Länk till startsidan för Fenix

Kontakt

  • Fenix kultur- och kunskapscentrum
    Box 180, 567 24 Vaggeryd
    fenix@vaggeryd.se
    0393-67 87 00

Ställ en fråga
Stipendier för studerande på Fenix

Som studerande på Fenix har du möjlighet att tilldelas olika stipendier under din utbildning. Bland annat kan det handla om prestation, arbetsresultat eller kreativitet och entreprenörskap. Vi är stolta över att kunna dela ut stipendier till välförtjänta elever på skolan och vill därför samtidigt tacka föreningarna i kommunen som gjort det möjligt. Här nedan kan du läsa om våra olika stipendier med dess motivering och syfte.

Värdegrundsstipendiet

Delas ut i samband med Luciafirandet på skolan. En enskild elev eller en grupp kan få stipendiet och det delas ut till den eller de som utmärkt sig i enlighet med Fenix värdegrundsplattform. Vem som helst kan nominera kandidater till Ann-Margreth Johansson. Beslut tas av Skolledningen.

Entreprenörsstipendiet

Delas ut till en person i årskurs tre som utmärkt sig när det gäller entreprenörskap under åren på Fenix. Det är Näringslivet som instiftat stipendiet och det är om 2000 kr.

Rotarystipendiet

Delas ut som namnet antyder utav Rotary. Programmen nominerar lämpliga kandidater ur årskurs tre som både visar goda studieresultat och som utmärker sig som en god kamrat och förebild. Beslutet tas av Rotary och stipendiet är om 5000 kr och delas ut i samband med studenten.

Programstipendierna

Programstipendierna är om 1000 kr och delas ut i samband med studentexamen. En kandidat per program får stipendiet.

Landstingets stipendium

Landstinget har ett stipendium som riktar sig till elever på Vård- och omsorgsprogrammet. Det delas ut i samband med studenten.

AQ:s stipendium

AQ delar ut ett stipendium till elever på Industriprogrammet som utmärkt sig positivt på sin APU. Det riktar sig till elever i ettan, tvåan och trean.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-08-04

Sidansvarig:

Magnus Ekström

Kontakt

Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon: 0393-67 87 13

E-post: fenix@vaggeryd.se

Vaggeryds kommuns logotyp

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.

Visionen för Vaggeryds kommun:

Här ger vi plats för att göra skillnad.

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision