Logotyp Länk till startsidan för Fenix

Kontakt

Ställ en fråga
Tre tjejer sitter vid ett cafébord på Fenix

Om Fenix kultur- och kunskapscentrum

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum med gymnasium, vuxenutbildning, yrkesutbildningar, lärvux och svenska för invandrare. Här finns också bibliotek och kulturskolan.

Varför välja att studera på Fenix?

Varför göra som alla andra? Hos oss på Fenix kultur- och kunskapscentrum får du gå din egen väg. Vi ger dig möjligheten att nå dina personliga mål under ledning av kompetenta lärare i en trivsam och naturnära skolmiljö.

När du väljer att studera på Fenix är blir du alltid behörig till vidare studier på högskola, oavsett om du läser ett högskoleförberedande program eller ett yrkesprogram! När du läser ett yrkesprogram har du dock möjligheten att välja bort behörigheten till högskolan. Då ersätter du studier i vissa ämnen med studier i yrkesämnen.

Sedan vi startade har allt fler elever valt Fenix. Därför har vi byggt ut våra lokaler i flera omgångar. I dag har våra elever lektioner i två byggnader. Fenix 1 som stod klart 1996 och Fenix 2 som stod klart 2010. I Fenix 2 har vi också sällskap av Kulturskolan i Vaggeryds kommun, ett gym, topputrustade verkstadslokaler samt en fin multihall för konserter, föreläsningar och idrott.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Magnus Ekström

Kontakt

Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon: 0370-67 80 00 (Vaggeryds kommuns växel)

E-post: fenix@vaggeryd.se

Vaggeryds kommuns logotyp

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.

Visionen för Vaggeryds kommun:

Här ger vi plats för att göra skillnad.

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision