Logotyp Länk till startsidan för Fenix

Kontakt

Ställ en fråga
Japan

Internationellt samarbete

Fenix kultur- och kunskapscentrum har mycket omfattande internationella kontakter. Just nu har vi aktiva samarbeten med Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Tjeckien, Serbien, Kenya och Japan. Med dessa länder har vi ett aktivt vänskolesamarbete, med elevutbyte och boende i familj.

Under våra resor till andra länder och återbesök på Fenix gör vi många intressanta studiebesök och lär av varandras kultur. Två gånger har Fenix anordnat världskonferenser där alla vänskolor bjudits in samtidigt och där vi jobbat tillsammans över alla gränser. Temat på våra konferenser har varit hållbar utveckling (2011) och entreprenörskap (2014). Vi är mycket stolta över våra omfattande internationella kontakter!

På Fenix

Studerar du på Fenix har du möjlighet att ständigt vara på resande fot. I samband med språkundervisning och andra kurser får du pröva dina vingar genom att se dig omkring i världen.

Fenix har knutit kontakt med skolor i 8 olika länder, vilket gör att du kommer att få uppleva en mångsidig bild av internationella relationer och samverkan. Under flera olika utbyten får du tillsammans med andra ungdomar i världen, lösa uppgifter och problem och på så sätt träna språk och samarbetsförmåga. Du lär dig att förstå våra lik- och olikheter och att vi tillsammans, kan få fram de mest otroliga resultat.

I framtiden

Genom många resor tillsammans med Fenix under din gymnasietid, har du nu knutit kontakter och funnit vänner för livet, över hela världen. Vare sig du väljer att studera vidare eller börja arbeta direkt efter gymnasiet, kommer du nu att kunna använda dig utav dina erfarenheter och ha stor till glädje av dem. Samtidigt öppnar språkkunnighet dörren till en mängd olika arbeten och utbildningar såväl i Sverige som utomlands.

Bäst av allt är kanske ändå att du nu har möjlighet att samspråka med människor från alla olika delar av världen och ta del av vår färgsprakande mångfald. Som erfaren resande kommer du dessutom på egen hand våga utforska okänd mark.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Magnus Ekström

Kontakt

Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon: 0370-67 80 00 (Vaggeryds kommuns växel)

E-post: fenix@vaggeryd.se

Vaggeryds kommuns logotyp

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.

Visionen för Vaggeryds kommun:

Här ger vi plats för att göra skillnad.

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision