Ställ en fråga
Här hittar du maten som serveras till lunch på förskolor, grundskolor och gymnasiet.
Vegetariskt alternativ serveras på Fågelforsskolan, Hjortsjöskolan och Fenix kultur- och kunskapscentrum.
Till alla måltider serveras grönsaker. En eller två dagar per vecka serveras KRAV-märkt/ekologisk mat. Reservation för eventuella ändringar från köket.
Dag | Detta serveras på förskolor och skolor: |
---|---|
Måndag | Falukorv med stuvade makaroner Vegetariskt: Vegkorv med stuvade makaroner |
Tisdag | Nobeldagen: Kycklingfilé med potatisgratäng och grönpepparsås Efterrätt: Våffla med lingongrädde |
Onsdag | Kokt kolja med äggsås och kokt potatis Vegetariskt: Moussaka med aubergine, soltorkade tomateroch rotfrukter |
Torsdag | Klassiskt julbord: Köttbullar, rödbetssallad, prinskorv, janssons frestelse, ägg, skinka, lax och kall sås |
Fredag | Fredagsmys: Julgröt, smörgås med julskinka, minijulbuffé |
Dag | Detta serveras på förskolor och skolor: |
---|---|
Måndag | Soppmåndag: Kycklingsoppa med bröd och färskost Vegetarisk: Rotfruktssoppa med bröd och färskost |
Tisdag | Chili con carne serveras med bulgur |
Onsdag | Blodpudding med strimlat rökt kalkonkött, lingonsylt och potatisbullar Vegetarisk: Spenatlasagne |
Torsdag | Spagetti Carbonara |
Fredag | Kockens överraskning Vegetarisk: Kockens överraskning |
Dag | Detta serveras på förskolor och skolor: |
---|---|
Måndag | Kockens överraskning Vegetarisk: Kockens överraskning |
Tisdag | JULAFTON |
Onsdag | JULDAGEN |
Torsdag | ANNANDAG JUL |
Fredag | Kockens överraskning Vegetarisk: Kockens överraskning |
Dag | Detta serveras på förskolor och skolor: |
---|---|
Måndag | Kockens överraskning |
Tisdag | NYÅRSAFTON |
Onsdag | NYÅRSDAGEN |
Torsdag | Kockens överraskning |
Fredag | Kockens överraskning |
Dag | Detta serveras på förskolor och fritidshem: |
---|---|
Måndag | Trettondagen |
Tisdag | Kycklingpytt med kall sås |
Onsdag | Veckans husmans: Fiskgratäng med potatismos Fisken är MSC-certifierad |
Torsdag | Skolstart: Tacobuffé med mexikanska tillbehör Nötkött från Dackebygdens Gård |
Fredag | Soppfredag: Italiensk rotfruktssoppa med kalkon serveras med pannkaka Vegetarisk: Majssoppa |
Dag | Detta serveras på förskolor och fritidshem: |
---|---|
Måndag | Veckans husmans: Isterband/frukostkorv från Vaggeryds Chark med kokt potatis och vit sås Vegetarisk: Veggikorv med stuvade makaroner |
Tisdag | Kycklingklubba serveras med tzatziki och bulgur Förskolan - kycklingfilé |
Onsdag | Spagetti med köttfärssås Nötkött från Dackesbygdens Gård Vegetarisk: Soyafärs ala bolognese och spagetti Certifierad soyafärs |
Torsdag | Sprödbakad torsk serveras med varm spenatsås och kokt potatis |
Fredag | Mexikansk frestelse Certifierad soyafärs, majs och potatis i tomatsås |
Dag | Detta serveras på förskolor och skolor: |
---|---|
Måndag | Schnitzel på kalkon, bearnaisesås med stekt potatis Vegetariskt: Schnitzel på couscous, bearnaisesås med stekt potatis |
Tisdag | Kasslergratäng med broccoli serveras med ris |
Onsdag | Blodpudding med strimlad rökt kalkonkött, lingonsylt och potatisbullar Vegetariskt: Grönsakspaj med kall sås |
Torsdag | Sopptorsdag: Potatis- och purjolökssoppa och fisksoppa (sej, lax, torsk) med äggvåffla och sylt |
Fredag | Veckans husmans: pannbiff serveras med brunsås och kokt potatis Pannbiffen är ekologisk Vegetariskt: Hulkenbiffar med kokt potatis och kall dillsås |
Senast uppdaterad:
2018-10-23
Sidansvarig:
Magnus Ekström
Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd
Telefon: 0393-67 87 13
E-post: fenix@vaggeryd.se
Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.
Här ger vi plats för att göra skillnad.
En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.
En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.
En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.