Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Dialog, synpunkter och påverkan

Du har möjlighet att påverka, ställa frågor och ge synpunkter genom att kontakta kommunen och våra förtroendevalda politiker på olika sätt. Nedan beskrivs hur du kan göra.

Synpunkter och klagomål

Har du synpunkter och klagomål på något som inte fungerar bra eller kan fungera bättre är det bra om du i första hand tar personlig kontakt med verksamheten det gäller. Du kan också använda formuläret för synpunkter och klagomål, så ser vi till att det når ansvariga och att du får ett svar.

Ställa frågor

Genom frågeformuläret som finns under kontakt på våra webbsidor kan du ställa en fråga om något du undrar. Vi ser till att din fråga besvaras så fort som möjligt av den som är mest lämpad att ge dig ett svar. Du kan också ta personlig kontakt med berörd verksamhet eller den politiker du önskar få svar från. 

Kommunen finns  på flera sociala medier där du har möjlighet att ställa frågor och ge synpunkter. Ibland kan svaren publiceras direkt på till exempel Facebook, men ibland är det bättre att vi ger svar via e-post, telefon eller brev.

Allmänhetens frågestund på kommunfullmäktige

Med jämna mellanrum finns det möjlighet för allmänheten att ställa frågor till politikerna i kommunfullmäktige i samband med deras sammanträde. Frågorna behöver då ha inkommit till kommunen inför sammanträdet. Vid vilka tillfällen denna möjlighet ges annonseras i samband med kungörelsen.

Engagera dig politiskt

Genom att engagera dig politiskt har du möjlighet att vara med och påverka. Följande partier är representerade i kommunfullmäktige i Vaggeryds kommun:

Kontakta dina politiker

Du kan kontakta dina politiker för att framföra förslag eller frågor. Kontaktuppgifter hittar du i kommunens förtroendemannaregister Länk till annan webbplats..

Kontaktuppgifter till ordförande och vice ordförande i varje nämnd finns också på sidorna för respektive nämnd.

Skicka förslag/Vaggerydsförslag

Du som är folkbokförd i Vaggeryds kommun har möjlighet att lämna förslag till kommunfullmäktige. Det spelar ingen roll hur gammal du är, du behöver inte ha fyllt 18 år för att skicka in förslag. Det är kommunfullmäktige som ger i uppdrag att utreda förslag och fattar beslut om förslagen. Läs mer på länken under självservice nedan.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Torbjörn Åkerblad