Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Skicka förslag, medborgarförslag

Du som är folkbokförd i Vaggeryds kommun har möjlighet att lämna medborgarförslag. Det spelar ingen roll hur gammal du är. Det är kommunfullmäktige som ger i uppdrag att utreda förslag och fattar beslut om förslagen.

Du kan skicka in ditt medborgarförslag genom att fylla i formuläret nedan. Du kan också skicka ditt förslag till oss med posten eller besöka oss och lämna in det personligen. Länkar till blanketterna finns nedan.

Kraven på förslaget är att det:

  • berör kommunens ansvarsområde
  • utmynnar i en konkret åtgärd/förändring
  • inte är av rasistisk eller av odemokratisk natur och
  • inte berör myndighetsutövning mot enskilda.

Du som lämnar ett medborgarförslag har möjlighet att redogöra för ditt förslag inför fullmäktige.

Vi kan komma att behöva kontakta dig som skickar förslag för att vara säkra på att det är rätt avsändare som lämnat in förslaget eller om det behöver kompletteras på något sätt.

När du lämnar in ett medborgarförslag blir det en offentlig handling och alla har rätt att läsa det. Dina uppgifter, till exempel ditt namn, kan komma att finnas med i kallelser och sammanträdesprotokoll när vi behandlar förslaget. När du skickar in ett medborgarförslag innebär det därför att du godkänner att vi publicerar de uppgifter som du angett.

Skicka in medborgarförslag

För att säkerhetsställa att du är folkbokförd i Vaggeryds kommun behöver du fylla i uppgifterna nedan.
Kontaktuppgifter * (obligatorisk)
För att säkerhetsställa att du är folkbokförd i Vaggeryds kommun behöver du fylla i uppgifterna nedan.
Jag samtycker till att personuppgifterna som jag lämnat i formuläret finns med i underlaget som skickas ut i handlingarna för beslut och publiceras på vaggeryd.se.


Jag samtycker också till och förstår att Vaggeryds kommun registrerar och behandlar de personuppgifter som jag lämnat genom formuläret för att kunna hantera ärendet på ett smidigt sätt och fullgöra arbetsuppgifter kopplade till det.


Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-11-19

Sidansvarig:

Torbjörn Åkerblad