Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Kommunarkivet

Diarium och arkiv

Kommunen har speciella register och diarium för att hålla reda på och snabbt hitta handlingar och dokument. Det viktigaste sparas i kommunhusets centralarkiv och dokumenthanteringssystem.

Diarium

All post som kommer till oss varje dag i kommunens diarier registreras. Nästan alla brev och handlingar som skickas till och från en kommun är allmänna och offentliga, vilket innebär att alla kan läsa dem.

Varje förvaltning i kommunen har sitt eget diarium. Det är ett register där alla handlingar ska registreras. En handling innehåller information av något slag. Oftast är det brev, protokoll, beslutsunderlag och beslut. Men det kan också vara fakturor, bokföring, e-post, video- eller bandupptagningar.

I dagsläget är inte våra diarier publika eller sökbara på webben. Du får kontakta respektive förvaltning om du är intresserad av någon offentlig handling.

Kommunarkivet

I kommunarkivet kan du hitta handlingar från Vaggeryds kommun med föregångare från första häftet av 1820-talet fram till våra dagar. Här kan du exempelvis hitta kommunala protokoll, fattigvårdsstyrelsens handlingar, ritningar, klasslistor, skolbetyg och mycket mera.

Ett offentligt arkiv

Kommunarkivet är ett offentligt arkiv. Det innebär att du gärna får komma till oss för att ta del av handlingar. Du kan även skicka en begäran om handlingar via formuläret nedan.

Handlingar i vårt arkiv är tillgängliga för forskare och allmänhet – med undantag för de som skyddas av offentlighets- och sekretesslagen.

Begäran om handlingar

Vill du ta del av handlingar från kommunarkivet kontaktar du:

Kommunarkivarie
Souzan Ezari
Tel: 0370-67 81 34

E-post: kommunstyrelsen@vaggeryd.se

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Torbjörn Åkerblad