Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Bild på en sjuksköterska i blå arbetskläder och ett rosa stetoskop

Sommarjobba inom funktionshinderomsorgen - gruppbostad

Vill du ha ett sommarjobb där skratt och glädje står i centrum. Är du ansvarstagande, gillar att ta egna initiativ och brinner för att hjälpa andra? Då ska du sommarjobba på en gruppbostad inom funktionshinderomsorgen.

En gruppbostad är ett boende för vuxna personer med en funktionsnedsättning som gör att de behöver lite mer stöd och hjälp i vardagen. Syftet med gruppbostaden är att skapa något som är så likt ett eget hem som möjligt men med personal på plats dygnet runt.

Det här är en arbetsplats som genomsyras av skratt och glädje – både från de boende men också från personalen. Här kommer du att få lära dig att bemöta olika människor, hantera oförutsedda situationer och lära dig om sjukvård och omvårdnad.

Du inleder sommarjobbet med att gå bredvid ordinarie personal i minst två dagar. Utöver det kommer du även att gå en utbildning hos kommunens sjuksköterskor för att kunna hantera medicin på delegation.

Detta kommer du att få göra

Som sommarjobbare har du samma arbetsuppgifter som ordinarie personal.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • sociala aktiviteter så som spela spel, titta på TV tillsammans med de boende, åka iväg på utflykt med mera
  • påklädning
  • matlagning
  • hjälp med duschning
  • städning

Få en bonus

Om du sommarjobbar i minst åtta veckor under perioden, vecka 23 till och med vecka 35 (det behöver inte vara åtta sammanhängande veckor), har du rätt till en ekonomisk bonus.

Sommarpersonal med relevant utbildning får en bonus på 8000 kronor. Som relevant utbildning räknas till exempel att du läst barn- och fritidsprogrammet.

Övrig sommarpersonal har rätt till en bonus på 4000 kronor.

Känns inte detta rätt? Då har vi flera andra sommarjobb

Vi kan erbjuda sommarjobb inom flera olika verksamheter och med en stor bredd av arbetsuppgifter. Hos oss finns något som passar alla.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jennie Säf