Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Sommarjobba inom funktionshinderomsorgen – Skogsvägens korttids för barn och unga

Vill du ha ett spännande sommarjobb där den ena dagen inte är den andra lik? Är du trygg i dig själv och van att ta initiativ, samt tycker om att arbeta med barn och ungdomar som har behov av stöd i sin vardag? Då ska du sommarjobba som stödassistent på Skogsvägens LSS-korttids för barn och unga.

Som stödassistent på Skogsvägen stöttar du barn och unga som har en funktionsnedsättning och som behöver hjälp med att hantera sin vardag. Du blir också en del av en verksamhet som ger föräldrar avlastning i sitt föräldraskap.

På Skogsvägen jobbar du tillsammans med en eller flera kollegor, men behöver också vara beredd på att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Det här är en arbetsplats där du kommer få jobba i en aktiv arbetsgrupp som sätter barnen/ ungdomarna i första rummet och att skapa en trygg relation mellan dem och personalen. Du jobbar motiverande för att de ska utvecklas mot ett så självständigt liv som möjligt. Du behöver kunna upprätthålla en struktur i arbetet, eftersom många av våra barn/ungdomar behöver detta för att det ska fungera så bra som möjligt för dem.

Sommarjobbet kommer inledas med att du får gå bredvid ordinarie personal. För att kunna sommarjobba som stödassistent hos oss måste du ha ett aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister. B-körkort är önskvärt.

Detta kommer du att få göra

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Att vara en trygg vuxen i barnen/ ungdomarnas vardag.
  • Planera och utföra sociala aktiviteter så som spela spel, pyssla, fika, åka iväg på olika aktiviteter.
  • Tillsammans med ungdomarna sköta tvätt, städ och matlagning.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jenny Hansen