Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Funderar du på att bli brandman?

Att vara brandman är att skapa trygghet och du gör en viktigt samhällsinsats vid sidan av ditt ordinarie arbete. Du larmas ut vid olika typer av nödlägen som till exempel trafikolyckor, hjärtstopp, bränder och kemiska utsläpp då människors liv, egendom eller miljö kan vara i fara.

Arbetet som brandman kräver att du tycker om problemlösning, har god samarbetsförmåga, klarar att arbeta under stress och kan bemöta människor på ett respektfullt och omtänksamt sätt.

Som brandmän i beredskap har du brandmannayrket vid sidan av sina ordinarie arbeten. Det innebär att du har beredskap var tredje vecka. Det är under den veckan som du ska vara tillgänglig för räddningstjänsten och vid larm ska du kunna vara på plats på brandstationen inom 5 minuter. Det kan bli aktuellt med utryckningar när som helst på dygnet – och därmed frånvaro från det ”vanliga” arbetet eller från familjen.

Vi söker efter nya brandmän till räddningsstyrkorna i Vaggeryd och Skillingaryd. Du som är intresserad kan redan nu söka via länken. Du kan också tipsa en kompis om prova-på-dagen eller om jobbet.

Sök jobbet som brandman »länk till annan webbplats

Ersättningsnivå

Beredskap hel vecka: 4.578 kr
Utryckning, första timmen: 298 kr
Utryckning, efterföljande timmar: 238.40 kr/tim
Övning etc: 170.30 kr/tim

Vad innebär det för dig som arbetsgivare att ha en brandman?

Med en medarbetare som är brandman får verksamheten en professionell livräddare. De är ofta viktiga resurser i arbetet med att förebygga olyckor och andra händelser på arbetsplatsen. Som brandman får man utbildning inom bland annat brandskyddsarbete, farliga ämnen, hjärt- och lungräddning, krisstöd och arbetsskydd.

Hur ofta?

Att jobba som brandman i beredskap i Vaggeryds kommun innebär att du har beredskap var tredje vecka. Det är under den veckan som du ska vara tillgänglig för räddningstjänsten och vid larm ska du kunna vara på plats på brandstationen inom 5 minuter. Det kan bli aktuellt med utryckningar när som helst på dygnet.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2020-01-27

Sidansvarig:

David Högberg