Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Avgifter för torghandel och upplåtelse av mark

Aktuella avgifter för torghandel i Vaggeryds kommun.

Avgifter för torghandel och gatuförsäljning

För att få använda kommunens torgplatser tar kommunen ut en liten avgift. Avgiften är till för att täcka de kostnader kommunen har för torgplatserna. Avgiften fastställs årligen av tekniska nämnden och ska betalas i förskott (minst fem dagar) mot faktura.
Man kan endast hyra dagsplats eller månadsplats. Sedan får man skicka in en ny ansökan. Detta för att alla som söker och uppfyller villkoren ska ha en chans att hyra torgplats.

Dagsplats kr/dag

Månadsplats kr/veckodag

Halvår kr/veckodag

Årsplats kr/veckodag

150 kr

300 kr

-

-

Avgiften är 150 kr/dag om du vill hyra torgplats någon eller några enstaka dagar. Om du däremot exempelvis vill hyra en torgplats måndagar och tisdagar under en månads tid betalar du per veckodag. I det fallet blir avgiften 600 kr (2x300 kr).

För aktiviteter, arrangemang, marknader, cirkusar, mötestält, utställningar eller liknande på andra allmänna platser krävs att du har ett giltigt polistillstånd för att få använda platsen. Tekniska kontoret tar då i de flesta fall även ut en avgift för det nyttjandet. Ideella och politiska föreningar och organisationer är undantagna från avgift. Observera dock att avgifter för polistillstånd kan tillkomma.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Hans Göransson