Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2019-10-25 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Karta över Vaggeryds kommun.

Näringslivsarbetet i ny fas

Näringslivsarbetet går nu in i en ny fas i och med att det gemensamma bolaget kommer att avvecklas. Avvecklingen av kommanditbolaget sker i ordnad form och i samförstånd med medlemsföretagen.

Vaggeryds kommuns näringsliv är starkt, vitalt och under positiv utveckling. Företagsklimatet är gott och kan givet göras ännu bättre. Framgången för kommunens näringsliv består av många faktorer men ytterst handlar det om kreativa människor i rätt miljö med bra förutsättningar. Sedan 1996 har det formella arbetet i näringslivsfrågor mellan kommun och företagen hanterats i Vaggeryds kommuns Näringslivsråd Kommanditbolag.

Näringslivsarbetet går nu in i en ny fas i och med att det gemensamma bolaget kommer att avvecklas. Avvecklingen av kommanditbolaget sker i ordnad form och i samförstånd med medlemsföretagen.

Beslutet att inleda avvecklingen togs på ordinarie årsstämma den 23 april på Hooks Herrgård. Avvecklingen av kommanditbolaget ska också hanteras politiskt i kommunstyrelsen.

Avvecklingen av bolaget ska ses som ytterligare utveckling av näringslivsarbetet på bred front med nya förutsättningar och med nya tankar. Framgången har hittills varit samverkan och det är det framgångskonceptet som nu ges starkare förutsättningar att fortsatt växa.

Vår kommun behöver ett brett och starkt näringsliv i framtiden och genom att förändra de strukturella förutsättningarna så får näringslivsarbetet ett ännu tydligare fokus.

Nuvarande styrelserepresentanter i VNR KB fortsätter tills avvecklingen är avslutad. Skillnaden är att Vaggeryds kommun innehar ordförandeposten genom Gert Jonsson efter Mårten Ewertson.

Gert Jonsson
Mårten Ewertson

(Pressmeddelande 2019-04-23)

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell