Obs! Denna nyhet är från 2016-09-29 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-09-29

Vatten

Kommunen uppmanar alla med egen brunn att se över vattentillgången

Sommaren har inneburit sjunkande nivåer i grundvattnet och bedömningen från Länsstyrelsen är att trenden pekar fortsatt nedåt.

För att vattenmagasinen ska ha en chans att fyllas på behöver det komma mycket nederbörd under både vintern och våren. Det är nu under hösten som påfrestningen är som störst efter en lång period av torka.

För de med egna brunnar kan situationen vara besvärlig och kommunen erbjuder för akuta behov invånare att fylla vatten i dunkar i Skillingehus receptionen. Det är normala öppettider för receptionen som gäller. Räddningstjänsten kommer inte att fylla på sinande brunnar eftersom det har visat sig att vattnet läcker ut igen och det kan medföra problem i övrigt.

Kommunen uppmanar till fortsatt försiktighet med det kommunala vattnet och ägare till enskilda brunnar bör överväga åtgärder för att säkerställa vattentillgången. Det är sannolikt att låga grundvattennivåer kommer att vara ett återkommande problem.

2016-09-29

Alija Bucuk