Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-12-15 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-12-15

Falkenberg blev Entreprenörsregionens tolfte kommun

Tre glada personer

Marie Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Gislaved, lämnade över ordförandeskapet till sin kollega i Hylte kommun, Ronny Löfquist. Längst till höger Malin Aronsson, kommunchef i Gislaved.

Falkenbergs kommun är numera en del av Entreprenörsregionen. Det beslutet togs på Entreprenörsregionens stämma, där det också valdes nytt presidium.

– När vi nu är med i Entreprenörsregionen breddar vi kontaktytorna i entreprenörsfrågor. Det här gör att vi kan arbeta ytterligare för att stärka förutsättningarna för tillväxt, konkurrenskraft och ekonomisk utveckling i hela Falkenbergs kommun, säger Mari-Louise Wernersson (C), kommunråd i den nya medlemskommunen Falkenberg.

De numera tolv kommunerna i Entreprenörsregionen skiftar ordförande varje år enligt ett förutbestämt schema och efter stämman är Hylte ny ordförandekommun. I presidiet ingår också Markaryd och Värnamo.

På stämman beslutade medlemmarna också att temat för arbetet under 2017 blir framtidens arbetsmarknad med fokus på kompetensförsörjning, företagsklimat och digitalisering.

Bildtext: Marie Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Gislaved, lämnade över ordförandeskapet till sin kollega i Hylte kommun, Ronny Löfquist. Längst till höger Malin Aronsson, kommunchef i Gislaved.

Om Entreprenörsregionen

Entreprenörsregionen är ett samarbetsprojekt mellan tolv kommuner i Småland och Halland. Samarbetet syftar till att skapa tillväxt i regionen. Kommuner som ingår i Entreprenörsregionen är Falkenberg, Gnosjö, Gislaved, Halmstad, Hylte, Laholm, Ljungby, Markaryd, Tranemo, Vaggeryd, Värnamo och Älmhult.

www.entreprenorsregionen.selänk till annan webbplats

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-12-15

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision