Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-11-27 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-11-27

Böcker på bord

Håkan Johansson vinnare av kulturpriset 2017

Kultur- och fritidsnämnden har tilldelat 2017 års kulturpris till Håkan Johansson för sina förtjänstfulla insatser för kulturlivet i Vaggeryds kommun.

Håkan har under flera år arbetat hårt och visat ett stort intresse för kombinationen hembygd, kultur och kulturhistoria. På senare tid har han tagit sig an ett behjärtansvärt räddningsuppdrag. Det handlar om Högafors nordväst om Vaggeryd inte långt från Kvarnaberg där han håller på att restaurera en gammal industrimiljö med vattenfall, sågverk och smedja, som var på väg att förfalla. Håkan har med egna medel och stort engagemang för kulturhistorien startat en räddningsaktion som gett stora resultat.

– Jag blev något förvånad när ni ringde men jag är oerhört glad och stolt över att ha fått 2017 års kulturpris. Jag har varit med länge och att få priset är ett kvitto på att man gjort något bra, säger Håkan.

Motivering

Håkan Johansson får 2017 års kulturpris för en lång och stor personlig insats inom kommunens kulturliv och för hans stora intresse för hembygd, kultur och kulturhistoria. Håkan har under en lång period sett till att ”små och stora barn” får kunskap om den lokala historien genom berättelser av skilda slag, som bland annat i och om kyrkan och hembygdsgården i Byarum.

Håkan har genom sitt kulturhistoriska intresse gjort och gör en stor insats för att bevara kulturhistoriska byggnader och miljöer i vår kommun.
Det är därför med stor glädje och mycken tacksamhet som vi tilldelar honom Vaggeryds kommuns kulturpris 2017 som ett erkännande för den insats han gjort och gör inom kulturområdet.

Om kulturpriset

Vaggeryds kommuns kulturpris delas årligen ut till en eller flera personer bosatta i eller på annat sätt med anknytning till kommunen. Priset kan även delas ut till föreningar och organisationer verksamma i kommunen.

Priset ska vara ett stöd och uppmuntran för förtjänstfull verksamhet inom skilda konstnärliga områden. Prissumman uppgår till 10 000 kr till vardera pristagare.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-11-27

Sidansvarig:

Beata Vilkhed