Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är från 2018-06-12 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-06-12

Träd över väg

Vad skulle du göra om livet vänder upp och ner?

Vet du vad du ska göra om vatten, el eller till exempel mobilnätet slås ut i flera timmar eller kanske dagar? Under krisberedskapsveckan, som pågår 28 maj-3 juni, kan du lära dig mer om hur du kan förbereda dig i händelse av en samhällskris.

Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj som Myndigheten för samhällsskydd och Beredskap (MSB) gör tillsammans med kommuner och andra aktörer för att öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, ytterst krig.

Aktiviteter

Under veckan kommer vi att anordna ett flertal aktiviteter runt om i Vaggeryds kommun. Passa på att besöka några av dessa och lär dig mer om hur du kan förbereda dig och din familj i händelse av en samhällskris

Aktiviteter

28 maj – 3 juni

På biblioteken i Vaggeryd och Skillingaryd kommer det att finnas information, krislåda och böcker som är kopplade till ämnet.

Din egna beredskap
Tid:
31 maj kl. 16:30
Plats: Miliseum
Vad behöver du veta för att klara av en samhällskris och vad ska din krislåda innehålla? Under kvällen informerar representanter från Vaggeryds kommun, räddningstjänsten och Försvarsutbildarna om din egna beredskap. Frivilliga Automobilkårernas Riksförbund (FAK) kommer även att vara på plats under kvällen. Vi kommer också att ha en krislåda på plats och visa exempel på vad som ska ingå i den.

Föreläsning med Herman Geijer
Tid:
11 juni kl. 18:00
Plats: Fenix
Anmälan:
Se nedan.

Herman Geijer är författare till böcker om katastroföverlevnad och har sedan 2011 föreläst och skrivit om katastrofer, krisbeteenden och överlevnad. Herman blev 2015 vald till lyssnarnas sommarvärd i P1 och är just nu aktuell med boken Överlev katastrofen – tolv sätt att förbereda dig.

 

Skulle du överleva en katastrof? Hur kan du förbereda dig på det oväntade? Vem skulle du bli i en katastrofsituation? Dessa är några av frågor som Geijer svarar på i sitt föredrag.

 

Anmälan till föreläsning med Herman Geijer


Herman Geijer.

Herman Geijer. Foto: Jan-Åke Eriksson.

Filmer om hemberedskap 

Armbryterskan Heidi Andersson visar enkla tips för att skaffa en hemberedskap för hushållet inom områdena: mat, värme, vatten och kommunikation.

Hemberedskap - mat

Hemberedskap - värme

Hemberedskap - vatten

Hemberedskap - kommunikation

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2018-06-12

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision