Obs! Denna nyhet är från 2018-08-21 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-08-21

Eldningsförbudet upphävt från 21 augusti

Eldningsförbudet upphör att gälla från och med tisdagen den 21 augusti kl. 17:00. Samråd har skett med Länsstyrelsen i Jönköpings län och samtliga kommuner i länet.

Enligt Sveriges meteorologiska och hydrologiska instituts (SMHI) prognoser bedöms brandrisken att fortsatt minska i skog och mark de kommande dygnen. Därmed faller också skälen för ett eldningsförbud. Fortsatta bedömningar och analyser av SMHI:s brandriskdata görs av brandingenjör i beredskap. Om brandrisken ökar väsentligt kan nytt eldningsförbud införas.

2018-08-21

Fredrik Björnberg