Obs! Denna nyhet är från 2019-01-23 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2019-01-23

Globala målen.

Vaggeryds kommun antagna till projektet Glokala Sverige

Glokala Sverige är ett kommunikations- och utbildningsprojekt för att stötta, stimulera och engagera kommuner och regioner i arbetet med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling.

Tillsammans med de första pilotdeltagarna är nu 15 av landets 21 regioner och 82 av landets 290 kommuner antagna i projektet.

Det känns jätteroligt att få vara med i projektet Glokala Sverige, jag tror verkligen att det kommer att hjälpa oss att komma igång med arbetet med Agenda 2030, säger Lina Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun.

Vi ligger i startgroparna med Agenda 2030-arbetet och det har ger oss ytterligare verktyg för hur vi kan arbeta under året säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun.

Under projektetperioden kommer det att hållas utbildningsinsatser lokalt, med föreläsningar, diskussioner och workshops. Det kommer också finnas möjlighet att gå webbutbildning, få nyhetsbrev, filmer och annan typ av arbetsmaterial som är kopplade till ämnet.

Dessutom planeras en nationell konferens inom ramen för projektet för att bidra till gemensamt lärande och ökat engagemang.

Tack vare att det är så många och olika typer av kommuner och regioner som deltar hoppas vi att projektet ska skapa breda erfarenheter som kan underlätta för fler att arbeta med Agenda 2030, säger Vesna Jovic, vd på SKL.

För frågor som rör projektet :

Lina Larsson, miljöstrateg
lina.larsson@vaggeryd.se