Obs! Denna nyhet är från 2019-02-01 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2019-02-01

Medborgarlöftet skrivs under av Håkan och Gert.

Håkan och Gert skriver under medborgarlöftet för 2019.

Polisen och Vaggeryds kommun avger medborgarlöfte

Sedan ett par år tillbaka har Vaggeryds kommun och polisen tillsammans arbetat med brottsförebyggande och trygghetsskapande frågor.

Samverkan mellan polisen och kommunen är en nödvändighet för att kunna arbeta effektivt med det brottsförebyggande arbetet. Medborgarlöften är en del av polisens ny arbetssätt och handlar om att lyssna på vad de som bor och verkar i ett område upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra.

Medborgardialoger

Under 2018 har dialoger genomförts i centrala Vaggeryd och Skillingaryd samt under Skillingarydskalaset. Vid en sammanställning av dessa dialoger har ett antal fokusområden och platser identifierats, vilka upplevs som mindre trygga och behöver prioriteras.

Fokusområden är

• Ökad trygghet för kommuninvånarna
  • Förbättrad trafiksäkerhet
  • Narkotikabrottslighet.

– Jag tycker att det är viktigt och bra att vi samverkar med polisen och det är en nödvändighet för att kunna arbeta effektivt med det brottsförebyggande arbetet, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

2019-02-01

Alija Bucuk