Publicerad: 2019-03-26

Tårta med texten 14 000 invånare

Historisk milstolpe – Vaggeryd passerat 14 000 invånare!

Under veckan passerade vi 14 000 invånare i Vaggeryds kommun. Invånarantalet fortsätter stiga i en snabbare takt än förut.

Vaggeryds kommun växer, inte bara i bebyggelse men även i befolkningsantal. Nu i veckan passerade vi nämligen 14 000 i invånare i kommunen! På torsdagen uppmärksammades detta i kommunhuset med tal och firande.

– En sån här milstolpe ger ju positiv energi och en optimism som märks av. Fler invånare ger kompetens till företagen och bättre förutsättningar för handeln. Det gör att man ser ljust på tillvaron, säger Gert Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Invånarantalet har ökat i en allt mer stegrande takt de senaste åren. År 2010 uppnådde kommunen 13 000 invånare. Nu räknar man med att kunna nå nästa milstolpe, 15 000 invånare, redan år 2024.

Många som av dem lockas till Vaggeryd är barnfamiljer i 30-35 årsåldern, ofta från Jönköping. Anledningen är bland annat närheten till kommunikationer, jobb och utbildning. Det gör att det finns ett fortsatt tryck efter tomter och bostäder i Vaggeryds kommun.

I diagrammet nedan går det att se hur invånarantalet har förändrats sedan år 2006 fram till mars 2019.

Diagram som visar befolkningstillväxte fram till mars 2019.

Befolkningstillväxt fram till mars 2019.

2019-03-26

Johan Lundell