Publicerad: 2019-08-27

Åsa Storck.

Välkommen Åsa - ny bibliotekschef i Vaggeryds kommun

Åsa Storck. Så heter Vaggeryds kommuns nya bibliotekschef, som tillträde sin tjänst den 12 augusti i år.

Åsa har en bred erfarenhet av biblioteksvärlden och kommer närmast från en tjänst som verksamhetssamordnare på Huskvarna bibliotek. Innan dess har hon bland annat arbetat som bibliotekschef i Jönköping och Värnamo.

Vad lockade dig till att söka tjänsten som bibliotekschef i Vaggeryds kommun?

Inom biblioteksvärlden är Vaggeryds kommun känt för att ligga långt framme i utvecklingen. Man vågar testa nya saker och verksamheter så som Makerspace. Sedan finns det ett nära samarbete med skola och förskola, vilket jag tycker är positivt. Verksamheten står aldrig stilla och man vill hela tiden utvecklas.

Utifrån tittar man ofta på Vaggeryds kommun och inspireras och ser att de redan har testat olika projekt och ligger i framkant vad gäller bibliotekssystem. Det är en lagom stor kommun med stora möjligheter. Det var några delar som lockade mig.

Varför vill du jobba som bibliotekschef?

Bibliotek är en oerhört viktig verksamhet i samhället; för läsning, utbildning, demokrati, integration och inte minst som mötesplats. Att få leda och tillsammans med medarbetarna utveckla en sådan verksamhet är ett jätteroligt jobb!

Vilka förväntningar har du på nya jobbet?

Jag vill att vi ska fortsätta utvecklas och att vi har roligt på resan. Att vi fortsätter sikta högt och att vi bibehåller vårt fina rykte som vi har i länet och i landet!

Vad är viktigt för dig i din roll?

Att vi lyfter bibliotekets roll i samhället och att vi försöker göra det ännu mer tillgängligt för våra invånare.

Hur tror du verksamheten ser ut om 5 år?

Jag hoppas att vi har blivit mer tillgängliga och jobbar med fler digitala verktyg. Utöver det hoppas jag också på att vi har ett ännu bättre samarbete och samverkar mer mellan kommuner och regioner.

Namn: Åsa Storck
Ålder: 55 år
Aktuellt: Ny bibliotekschef i Vaggeryds kommun
Bor: Jönköping
Fritidsintressen: Skriva och vara ute i naturen, gärna vandra.
Läser: Gärna deckare men jag har också börjat gilla fantas

2019-08-27

Alija Bucuk