Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-03-04

Axelina Johansson tilldelas utmärkelse för framstående idrottsprestation

Utmärkelsen för framstående idrottsprestation tilldelas den person som erövrat SM-guld eller ett internationellt mästerskap som junior, senior eller veteran.

Vaggeryds kommuns idrottsutmärkelse år 2019 tilldelas Axelina Johansson för framstående idrottsprestation.

Axelina kan titulera sig svensk juniormästare i kula. 2019 startade med ett JSM guld i kula inomhus som fortsatte med ett JSM guld utomhus med en stöt som mätte 15,18 meter. Axelina är uppvuxen i Hagafors, har gått på idrottsgymnasiet Sanda i Huskvarna men bor numera i Falun där hon går på riksidrottsgymnasiet. Axelina började redan vid 7 års ålder med friidrott i Hovslätts IK. De första åren tränade hon alla grenar med sikte på mångkamp. På grund av problem med knäna har Axelina specialiserat sig på kastgrenarna kul och diskus. 2015 tog Axelina sina första SM medaljer och efter det har det bara gått bättre och bättre. Sammanlagt har Axelina tagit 12 SM guld och 3 SM silver. Hon har deltagit i ungdoms EM, junior VM, ungdomsfinnkamper och hittills gjort 6 landslagsuppdrag. 2018 bytte Axelina klubb från Hovslätt IK till Stockholmsklubben Hässelby SK.

Axelina Johansson, Du får Vaggeryds kommuns idrottsutmärkelse för dina framstående prestationer att bli svensk juniormästare i kastgrenen kula både inom- och utomhus år 2019.

Vi ser med spänning fram emot att följa din framtida karriär som friidrottare.

Lycka till Axelina!

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-03-04

Sidansvarig:

Göran Svensson