Publicerad: 2020-03-02

Priscermoni - tillsammans gör vi skillnad

Samverkan, samarbete och stolthet sammanfattar kommunfullmäktiges avslutning 9 dec med utdelning av utmärkelser och förtjänsttecken.

Kommunfullmäktiges traditionella julavslutning hölls för andra året i multihallen på Fenix. Under kvällen delades utmärkelser och förtjänsttecken ut. Kulturskolans elever och pedagoger bjöd på både inspirerande och stämningsfull sång, musik och dans. Kvällen avslutades med att alla pristagarna hyllades till toner från kören Joyvoice från Vaggeryd/Skillingaryd.

Samtliga pristagare

Kulturpriset

Kultur- och fritidsnämnden har tilldelat 2019 års kulturpris till Lilli-Ann Bertilsson för sina förtjänstfulla insatser för kulturlivet i Vaggeryds kommun.

Miljövårdspriset

Vaggeryds kommun har beslutat att tilldela 2019 års miljövårdspris till föreningarna bakom Fågelforsledens restaurering, för deras arbete med iordningställa vandringsleden, öka naturvärdena och synliggöra kulturvärdena längs Lagan. Bernt Ola Hugosson (Östbo historiska sällskap), Lisbeth Karlsson (Naturskyddsföreningen), Kenneth Adolfsson (Götaströms golfklubb), Hans Boberg (Skillingaryd-Vaggeryds Ornitologiska förening) och Dan Damberg

Sophie Sagers Jämställdhetsutmärkelse

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att tilldela Skillingaryds Innebandyklubb Sophie Sagers Jämställdhetsutmärkelse 2019.

Byggnadsvårdspriset

Smedjebo 2:1, Byarum. Boningshus utmärkt renoverat med ett imponerande engagemang. Andreas Svensson och Frida Söderberg vinner 2019 års byggnadsvårdspris!

Idrottsliga prestationer

Axelina Johansson får Vaggeryds kommuns idrottsutmärkelse för framstående prestationer att bli svensk juniormästare i kastgrenen kula både inom- och utomhus år 2019.

Förtjänsttecken för 25 års tjänst

Socialförvaltningen: Linda Toftgård-Gustavsson, Jessica Persson och Ann-Britt Gustavsson.
Barn- och utbildningsförvaltningen: Helena Löfström, Madeleine Karlsson och Helena Almsgård.
Vaggeryds Energi: Magnus Dauhn.
Räddningstjänsten: Mats Carlsson.

Årets förbättringsförslag

Vuxenvandring i Vaggeryds kommun. En samverkan mellan socialförvaltningen, skolan, kommunstyrelsen, föreningar, kultur och fritid samt Brottsförebyggande rådet har lett till ett samarbete med civilsamhället där vuxenvandring genomförs på de helger som inte fältsekreterare är tillgängliga.

Årets miljöinsats

Minskat matsvinn i caféverksamheten på Fenix. Kostteamet vid Fenix har påbörjat ett inspirerande hållbarhetsarbete i elevcaféet. Genom att ta omhand mat från köket har nya rätter skapats och matsvinnet har minskats.

Årets digitala lösning

Virtual Reality-teknik i socialförvaltningen. Tänk dig en vanlig vardag där du ena stunden följer med på en resa till New York, dyker i havet, upplever olika djur på nära håll eller bara strosar runt på Vaggeryds eller Skillingaryds gator. Virtual Reality-teknikens intåg i socialförvaltningens verksamheter gör att fler får möjligheten att uppleva allt detta.

Fint dukade bort med kandelabrar. Kulturskolan underhåller.

2020-03-02

Johan Lundell