Publicerad: 2019-12-20

Johan Thorsell

Ny näringslivschef i Vaggeryds kommun

Nu är det klart att Johan Thorsell blir kommunens nya näringslivschef.

Johan kommer närmast från Växjö Kommunföretag AB där han arbetat som verksamhetsutvecklare med ansvar för kommunens strategiska bostadsförsörjning och den kommunala träbyggnadsstrategin. Johan också har erfarenhet från näringslivskontoret i Växjö kommun där han arbetat med etableringar, nystart och affärsutveckling.

- Som jag ser det har Vaggeryd en gynnsam geografisk position i landet, ett mångfacetterat näringsliv och en enorm potential att utvecklas framåt. Det ska bli oerhört spännande att både kunna bidra till, och få vara del av, denna utveckling, säger Johan Thorsell.

Vad har fått dig att välja Vaggeryds kommun som arbetsgivare?

– Det är en kommun med korta beslutsvägar. Det känns som en arbetsgivare som vågar och vill något. En kommun med härligt driv.

Näringslivsfrågorna är ju i fokus i kommunen, vad hoppas du kunna tillföra?

– Jag har ett brett kontaktnät, är van att arbeta mellan politik och näringsliv, samt har lång erfarenhet av att jobba med näringslivsutveckling såväl lokalt som internationellt.

Johan Thorsell börjar sin anställning som näringslivschef i Vaggeryds kommun 20 mars 2020.

– Med stor glädje välkomnar vi Johan till Vaggeryds kommun som chef över näringslivsfrågorna. Det ska bli fantastiskt kul att ta del av Johans tidigare breda erfarenheter från näringslivsutvecklingen i Växjö och korsbefrukta det med den kraft och tradition som vi har i Vaggeryds kommun. Vårt strategiska läge mitt i länet och mitt i södra Sverige kopplat till att vi har en vana att utveckla saker tillsammans och göra saker som sticker ut så tror jag att vi har ett en mycket spännande och utvecklande framtid framför oss, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

– Jag ser fram emot att Johan kommer till oss och att vi kan fortsätta arbetet med att utveckla det viktiga närinsglivsfokus som finns i vår kommun säger Annika Hedvall, kommundirektör.

2019-12-20

Johan Lundell