• Ingen giltig användare vald.

Publicerad: 2020-02-17

Människor promenerar på en stig.

Vuxenvandring – anmäl intresse

Föreningar i Vaggeryds kommun kan vuxenvandra en helg i Vaggeryd och Skillingaryd för att intjäna arvode till sin förening.

Föreningar i Vaggeryds kommun erbjuds att vuxenvandra i Vaggeryd och Skillingaryd fredag och lördagskvällar (övriga dagar kan förekomma vid riskhelger såsom skolavslutning). Tanken är att vuxenvandringen skall äga rum i Vaggeryd och Skillingaryd med omnejd och att bägge orterna skall täckas upp under kvällen. Man kan dela upp sig och gå på bägge orterna samtidigt eller växla mellan orterna.

Vuxenvandringen skall äga rum två till tre helger per månad. Vi behöver täcka ungefär 20 helger på en säsong från och med 10 april 2020 – 31 oktober 2020. Hur många helger kan din förening vandra?

Arvode

3 000 kr/kväll kommer betalas ut till föreningar för att de vuxenvandrar. Detta innebär 6 000kr för en helg (fredag och lördag kväll). Vi ser gärna att samma förening vandrar både fredag och lördag.

Vad behövs?

• Minst fyra föreningsmedlemmar bör anmäla sig per förening för att möjliggöra uppdelning på två och två.
  • Minimiålder på dem som vandrar är 23 år.
  • De som vandrar ska vara väl orienterade i samhället, tala och förstå svenska språket.
  • De som vandrar ska läsa igenom materialet ”Information till dig som skall vuxenvandra”.

Kommunen förser vuxenvandrarna med en bil samt med kläder och utrustning för vuxenvandringen bestående av jackor, reflexvästar, ryggsäck och första hjälpen väska. Vuxenvandrarna kommer erbjudas fika under kvällen.

Intresseanmälan

Intresseanmälan skickas till fältarna: faltare@vaggeryd.se senast den 13 mars 2020 Intresseanmälan skall innefatta information om:

• Vilken förening det gäller
  • Hur många personer som kan vandra
  • Hur många helger kan er förening gå?
  • Vilka helger kan ni gå?

Vi försöker tillgodose era önskemål men förbehåller oss rätten att även göra ändringar. Om flera föreningar önskar gå samma helg kommer helgerna lottas ut. Lottning sker även om föreningar önskar vandra flera helger än en och det inte finns helger för att tillgodose alla.

Vid vuxenvandring unders storhelg som förekommer vecka 15, 18, 23 och 44 betalas 1500 kr extra för vuxenvandringen.

2020-02-17

Johan Lundell