Publicerad: 2020-03-13

Handhygien.

Information med anledning av coronaviruset, covid-19

Vaggeryds kommun följer utvecklingen gällande nya coronaviruset, covid-19. Vi arbetar aktivt med frågan och har upprättat en arbetsgrupp och har beredskap att förstärka arbetet om det behövs.

Uppdaterad 2020-03-10 kl 10.45.

Vaggeryds kommun har bildat en lokal ISF-grupp (inriktnings- och samordningsfunktion) och deltar även i länets ISF-grupp. Arbete pågår i grupperna samtidigt som samtliga kommunens förvaltningar arbetar med att planera för att säkerställa fortsatt verksamhet. Vi arbetar aktivt med frågan och har beredskap att förstärka arbetet om det behövs.

Vaggeryds kommun samverkar med länsstyrelsen och andra myndigheter i regionen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I dagsläget finns ingen påverkan på kommunens verksamheter. Vaggeryds kommun fortsätter att följa händelseutvecklingen kring coronaviruset och covid-19.

Har du frågor om coronavirussjukdom covid-19? Uppdaterad och bekräftad information finns på 1177:s och Folkhälsomyndighetens webbplatser. Du kan även ringa det nationella informationsnumret 113 13.

2020-03-13

Johan Lundell