Publicerad: 2020-04-01

Behöver du hjälp, eller vill du hjälpa till? Så här gör du

Behöver du hjälp – eller vill du kanske hjälpa? Här finns information om hur du kan göra skillnad.

Tillsammans med kyrkorna i Vaggeryds kommun och socialförvaltningen har ett forum skapats för de som behöver hjälp och för de som vill hjälpa till när coronaviruset och covid-19 kan orsaka oro, särskilt bland sårbara grupper.

För dig som söker hjälp

Om du är orolig för att bege dig ut, så finns det människor i vår kommun som kan hjälpa dig med att få hem det du behöver. Inhandlingshjälpen är riktad till de personer som tillhör riskgrupperna.

Numret nedan går till Jennie Skarph som är diakon i Svenska kyrkan i Vaggeryds kommun. Jennie finns där för samtal och stöd.

För dig som vill hjälpa till

Vill du vara med och ge hjälp? Det kan handla om att köra en matkasse till äldre människor, hämta receptfria läkemedel, eller på annat vis stötta personer i sårbara grupper. Via numret nedan når du Göran Svensson på Vaggeryds kommun som är redo att ta emot dina funderingar.

Göran Svensson
Mail: goran.svensson@vaggeryd.se